den gamle vid havet

Farfar, rotsnubblare,fågelskådare,vedentusiast

Saturday, June 24, 2006

Vad va´de´jag sa´?

Sverige har gjort det bra! De förlorade mot ett bättre lag!
Kanske de blivande världsmästarna.

besviken är jag ej.

Det var jag emellertid 1938 då, på Jannelundsplan, (Store Valla var ej byggt då) när Degerfors förlorade mot HIF med 5-2 (?) i kvalificeringsmatch till Allsvenskan!

7 Comments:

At June 25, 2006 7:30 AM, Blogger den blyga said...

Jag ska försöka lämna en kommentar - det krånglar!?

 
At June 25, 2006 7:30 AM, Blogger den blyga said...

Ja, men det gick ju bra! Varsågoda att kommentera nu!

 
At June 26, 2006 7:29 AM, Blogger Source said...

Hej "den gamle". Ja det gick inte så bra mot HIF, men 1937 var det. 1938 gick det äntligen vägen och DIF kvalade till sitt första besök i allsvenska efter vinst i kvalet mot Malmö BI

Då byggdes också "nya" läktaren på Stora Valla.

Som Helsingborgare beklagar jag djup händelsen 1937. Det var långt innan min födelse, men jag hoppas att det är preskiberat.

 
At June 26, 2006 7:46 AM, Blogger Source said...

Jag har informerats om din existens av din blyga hustru. Hon har informerat mig om din förkärlek för Gin (utan att antyda någon överkonsumtion). Av denna anledning skulle jag vilja ge en liten anekdot.

Jag och några vänner var nära ett arrangemang i Västsverige med vagnskörning med häst. Som du säkert vet är Englands pris Philip en stor entusiast och medverkade så klart i tävlingen. Inför hans besök fick en av vännernas fru lite kalla fötter och ringde till Buckingham Palace för att förhöra sig om prinsens preferenser i olika viktiga brittiska angelägenheter.

På frågan om hur prinsen förhöll sig till servering av alkohol blev svaret enkelt: prinsen dricker endast Gin&Tonic och det gör han gärna. Kom ihåg att prinsen bara dricker den om det finns en noga tvättad citronskiva i. Rikligt doserad med gin.

På frågan om hur prinsen såg på när alkohol kunde serveras - efter klockan 12 eller först efter klockan 18 blev svaret. Prinsen har inga sådana begränsningar.

På frågan om villken te-sort prinsen föredrar till Tea-time blev svaret: I samband med hästkörning tar prinsen inget te, däremot gärna en gin&tonic.

Med så bra svar och så koncentrerad livsföring blev självfallet besöket en framgång och prinsen lät sin sympatiska personlighet lysa över oss alla. Den tidigare nämnda hustrun chockades svårt när hon redan första dagen tvingades konstatera att även prinsar under körtävlingar förrättar sina lättare behov vid buskage eller liknande.

 
At June 26, 2006 10:58 PM, Blogger Bosse said...

Gå in på min blogg och läs om ditt favoritlag!

http://bosseoblogg.blogspot.com

hälsningar
Bosse Ö

 
At June 28, 2006 11:16 AM, Blogger Source said...

Hej den gamle:


Vet du vad det är för skillnad mellan en blogg och en årsbok? Jaså inte........prata med din svärdotter L, som kan ge dig en bra definition. Om du nu verkligen vill vara bloggare vill säga. Tänkte med en så aktiv hustru (om än blyg) så funnes det vissa förutsättningar.

 
At June 29, 2006 7:16 PM, Blogger Lotten Bergman said...

Nämen Source!

En blogg är en blogg är en blogg är en blogg och den kan vara en årsbok, en krönika, en politisk åsikt eller en strumpa eller ett sprucket krus om den så vill.

/Svärdottern, mån om sin svärfar

 

Post a Comment

<< Home