För mer information se http: vikeningarna.blogspot.com

Vi hade startat i gryningen och endast enstaka bilar hade kommit till entrén. Ett glatt gäng närmade sig - de visade sig vara glada göteborgare:

Eftersom det är VM på gång handlade samtalet naturligtvis om fotboll.
En livlig diskussion om Degerfors målvakter genom tiderna utspann sig:

Efter Skjorta kom

BERTIL Sippa TINGLÖV, (F. 2.9.1930), målvakt i Degerfors, dit han kom 1948 från Hällefors AIF. God räckvidd, reaktionssnabb och pålitlig. Han gjorde 267 matcher för DIF.

Degerfors IF har i kväll chansen att hänga på i toppen av tabellen men då krävs en seger mot Mjällby hemma på Stora Valla.
Den nye Sebastian Karlsson verkar ju inte falla ur ramen.

Wednesday, June 28, 2006

Glädje

Så här glad blev jag när jag fick läsa om Degerfors seger mot Landskrona!

Degerfors IF svarade för en riktig knallsensation och besegrade Landskrona med 1-2 på bortaplan efter två snabba mål inom loppet av tio minuter precis i inledningen av matchen.

... det blev en inledning som påminde om VM-matchen mot Tyskland.
Efter tre minuter låg första bollen i BOIS-målet och efter tio minuter stod det 2-0 till rödvitt.

Detta var DIF:s tredje raka fullpoängare. Totalt har man nu vunnit fem matcher, varav tre på bortaplan. Efter 12 omgångar ligger man på en sjätteplats. Dessutom klättrade Daniel Mendes upp ytterligare ett snäpp i skytteligan i och med måndagens mål och totalt har han nu gjort fem mål.

Saturday, June 24, 2006

Vad va´de´jag sa´?

Sverige har gjort det bra! De förlorade mot ett bättre lag!
Kanske de blivande världsmästarna.

besviken är jag ej.

Det var jag emellertid 1938 då, på Jannelundsplan, (Store Valla var ej byggt då) när Degerfors förlorade mot HIF med 5-2 (?) i kvalificeringsmatch till Allsvenskan!